В іспанському аеропорту конфіскували ескіз Пікассо вартістю майже €500 тис

фото
Понеділок, 18 липня 2022, 20:45

Іспанська митна поліція конфіскувала в аеропорту Ібіци ескіз авторства Пабло Пікассо вартістю понад 450 тисяч євро, оскільки чоловік, який його перевозив, не зміг підтвердити права власності на нього.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на AFP.

Інцидент стався ще 5 липня, але іспанські митники повідомили про нього лише в понеділок. Правоохоронці Швейцарії перед тим повідомили їм про пасажира, який перевозить картину за "підозрілих умов".

У чоловіка, який прибув із Цюриха на Ібіцу для відпочинку, виявили ескіз Пікассо під назвою Trois personnages ("Три персонажі"). Він заявив, що це копія роботи, показавши на підтвердження своїх слів чек на 1500 євро.

 
Фото: AFP

Але у валізі пасажира знайшовся ще один чек з мистецької галереї Цюриха на 454 тисячі євро. Попереднє розслідування показало, що ескіз є оригіналом, а вартість, вказана на прихованому чеку, збігається з ринковою.

 
ФОТО: AFP

Тепер ескіз передадуть мистецтвознавцям для більш ретельного аналізу. А на пасажира чекають імовірні звинувачення в контрабанді творів мистецтва і недекларування цінної речі під час перетину кордону.

Минулого року в Афінах знайшли картину Пабло Пікассо "Голова жінки" та нідерландського митця Піта Мондріана, викрадені з мистецької галереї у Греції дев'ятьма роками раніше. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.