Німеччина буде допомагати Україні, але попереджає про нестачу зброї – міністр оборони

Вівторок, 19 липня 2022, 16:53

Міністерка оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт у вівторок заявила, що Берлін продовжить підтримувати Україну у війні з Росією, але попередила, що в Бундесверу закінчується запас озброєнь.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Welt.

Німеччина передала 80 пікапів для ЗСУ

"Україна може розраховувати на те, що ми продовжимо підтримувати її в майбутньому", – заявила Ламбрехт під час візиту до французько-німецької бригади в місто Мюльгайм.

Вона наголосила, що має "довірливі й конструктивні" відносини з міністром оборони України Олексієм Резніковим і нагадала про передання Україні гаубиць Panzerhaubitzen 2000.

"У нас залишилося мало можливостей для передачі (зброї) з Бундесверу, я чітко заявляю про це і мій колега знає про це", – попередила глава Міноборони Німеччини.

Нагадаємо, 13 липня Німеччина опублікувала перелік зброї та боєприпасів, які вже були передані Україні або мають бути передані згодом для допомоги у захисті від російської агресії.

У переліку - летальна та нелетальна зброя, передана із запасів Збройних сил Німеччини або від німецьких виробників за кошти Німеччини для розбудови безпеки, як у 2022 році збільшили до 2 млрд євро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: