"Російські залізниці" просять ЄС зняти з них санкції, бо це "дискримінація"

Вівторок, 19 липня 2022, 21:54

Російський залізничний оператор РЖД у вівторок звернувся до Ради Європейського Союзу з проханням зняти з них запроваджені у зв’язку з повномасштабним вторгненням в Україну санкції.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на пресслужбу РЖД.

"На думку компанії, санкції ЄС спрямовані на обмеження можливостей ВАТ "РЖД" виконувати соціально значущі, гуманітарні функції та є дискримінаційними стосовно населення Російської Федерації. Крім того, вони суперечать значній кількості норм міжнародного права та актів самого ЄС", – вважають у компанії.

Перевізник зазначив, що він надає "мільйонам жителів РФ" рівні можливості для пересування Росією, а класифікація Євросоюзом потягів як "предметів розкоші" нелогічна, бо в ЄС залізничний транспорт "позиціонується як масовий і вуглецево-нейтральний".

"ВАТ "РЖД" вважає безперспективним судове оскарження санкційних актів. Це рішення ґрунтується на численних випадках необ'єктивного розгляду Судом ЄС звернень російських громадян та організацій. Водночас компанія зберігає надію на те, що Рада ЄС виважено розгляне подані докладні порушення міжнародно-правових норм, базових принципів діяльності ЄС та внутрішніх суперечностей у санкційних актах", – додали в компанії.

РЖД потрапив під санкції ЄС одразу після початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну разом із низкою російських підприємств військово-промислового комплексу.

У червні російський залізничний перевізник "РЖД" призупинив завантаження частини товарів, що рухаються транзитом через Білорусь до Польщі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.