У Гданську сквер біля консульства РФ назвали на честь Маріуполя

Субота, 2 липня 2022, 08:30

Місто Гданськ на півночі Польщі вшанувало опір, який українське місто Маріуполь чинило російським окупантам, назвавши сквер на його честь.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляється на офіційному портал Гданська.

Сквер Героїчного Маріуполя з’явився на перехресті вулиць Матки Польки та Партизантів у Вжещі, біля консульства Російської Федерації. Рішення про вшанування українського міста, яке протистояло російським загарбникам, ухвалила у квітні міська рада Гданська.

"Це місто, що динамічно розвивалося, росіяни перетворили на руїни, методично знищуючи будівлю за будівлею, незалежно від того, чи це були військові чи цивільні будівлі", – сказала під час урочистого відкриття площі Агнешка Овчарчак, голова міської ради Гданська.

"Це місце не випадкове. Думаю, багато хто з вас знає, чому саме тут. А ті, хто не знає, повинні пройти 200 метрів далі, вони дізнаються", - сказала мер Гданська Александра Дулкевич, натякаючи на російське консульство.

Вона нагадала, що Маріуполь і Гданськ пов’язує дружба з 2014 року, а через три роки Європейська асоціація місцевої демократії (ALDA) за підтримки влади Гданська відкрила свій офіс у цьому українському місті.

Під час урочистої церемонії відкриття скверу місто також відкрило виставку фотографій Маріуполя під відкритим небом, які демонструють страждання його жителів і захисників під час російської блокади.

Гданська влада заявила, що така назва скверу є закликом до додаткової допомоги та підтримки України в її боротьбі за захист свого суверенітету.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: