Німецький депутат: Україні пропонують 20 танків Leopard, по одному на місяць з квітня 2023 року

Середа, 20 липня 2022, 11:04

Депутат Бундестагу від Християнсько-демократичного союзу Родеріх Кізеветтер розкрив пропозицію німецького уряду щодо постачання танків для України і розкритикував її як недостатню.

Про це він написав у Twitter, повідомляє "Європейська правда".

"Німецька "пропозиція" після 3 місяців роздумів: 20 танків Leopard 2. Постачання з квітня 2023 року по 1 шт. на місяць, з жовтня 2023 року - по 3 шт. на місяць. Нагадаємо: Польща передала Україні майже 300 танків Т-72 за перші 2 місяці", - йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що ХДС, до якої належить Кізеветтер, перебуває в опозиції до уряду канцлера Олафа Шольца. Він не вказав, звідки у нього інформація про таку урядову пропозицію.

Кізеветтер також назвав провальним принцип Ringtausch з Польщею, за яким країна передає Україні своє важке озброєння, як правило, радянського зразка, а Німеччина компенсує це союзнику постачанням більш сучасної техніки.

"Не дивно, що країни Східної Європи, такі як Польща, орієнтуються на США і тепер купують Abrams, а не Leopards. Ми втрачаємо довіру, яку завойовували роками", - додав він.

Раніше повідомлялося, що уряд Німеччини попри обіцянки не збільшив військову підтримку України.

Міністерка оборони Німеччини Крістіне Ламбрехт у вівторок заявила, що Берлін продовжить підтримувати Україну у війні з Росією, але попередила, що в Бундесверу закінчується запас озброєнь.

У середу відбудеться четверте засідання групи "Рамштайн", після якого очікується оголошення про додаткові поставки зброї Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.