Трасс виступила проти відправлення британських військ до України у разі обрання прем'єром

Четвер, 21 липня 2022, 13:38

Міністр закордонних справ Великої Британії та кандидатка у лідери консерваторів Ліз Трасс заявила, що не підтримує пряму участь британських військ у війні в Україні.

Про це пише "Європейська правда" із посиланням на Reuters.

На запитання, чи підтримає вона залучення британських військ в Україні, якщо стане прем'єром, Трасс відповіла негативно.

"Ми робимо все можливе, щоб підтримати Україну. Ми очолили міжнародну коаліцію з надсилання зброї, ми вводимо санкції, але я не підтримую пряму участь британських військ", - сказала Трасс.

Трасс дійшла до фінальної стадії виборів лідера Консервативної партії, який стане наступним прем'єр-міністром замість Бориса Джонсона.

Її суперником у боротьбі за посаду буде колишній міністр фінансів Ріші Сунак. 

Британський парламент у четвер іде на канікули і за цей час члени Консервативної партії по всій країні голосуватимуть поштою, щоб обрати нового лідера. Результат буде оголошено 5 вересня.

Детальніше про те, хто може стати наступником Джонсона і чи вплине зміна прем'єра на підтримку України, читайте в статті: Після Джонсона: хто стане новим прем'єром Великої Британії.

Дивіться також відео ЄвроПравди: Відставка Бориса Джонсона: наслідки для України. Хто його замінить? Що це змінить?, а також читайте: Борис до жовтня: що змінить для України та чому станеться відставка прем'єра Джонсона.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.