Лідер правлячої партії Грузії публічно "наїхав" на посла ЄС, який завершив роботу у Тбілісі

П'ятниця, 22 липня 2022, 11:42

Лідер "Грузинської мрії" Іраклій Кобахідзе заявив, що посол Євросоюзу у Грузії Карл Харцель, який нещодавно завершив роботу на цій посаді, зіграв у відносинах між Грузією та ЄС "лише негативну роль".

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє агентство "Новости-Грузия".

"Протягом усього цього періоду з різних причин, у тому числі через те, що ми подали заявку і так далі, ми утримувалися від коментарів, поки він був послом Євросоюзу. Але тепер, коли він завершив свою місію, можна сміливо сказати, що, на жаль, Карл Харцель зіграв лише негативну роль у відносинах між ЄС та Грузією. Це дуже прикро", - заявив Кобахідзе.

У ЄС натякнули Грузії, що стурбовані курсом країни

Він також висловив сподівання, що наступний посол ЄС "буде діяти інакше".

Карл Харцель завершив свою чотирирічну роботу на посаді 20 липня. Він перед від’їздом записав прощальне відео з подякою грузинському народу, назвавши Грузію європейською країною, та висловив сподівання, що країна скористається можливостями, які відкриває офіційне визнання європейської перспективи. 

Як повідомлялося, президентка Грузії заявила, що бачить "подвійну гру" у діях правлячої партії Грузії, оскільки з одного боку в уряді декларують прагнення вступу до ЄС, але реальними кроками ставлять це під сумнів. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.