У США кажуть, що РФ щодня втрачає на війні в Україні сотні військових

П'ятниця, 22 липня 2022, 15:58

Сполучені Штати вважають, що російська армія щодня  зазнає сотень втрат у війні в Україні, включно з втратою тисяч лейтенантів і капітанів.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Reuters з посиланням на високопоставленого чиновника Міноборони США.

У середу директор ЦРУ Вільям Бернс заявив, що за оцінками Сполучених Штатів, російські втрати в Україні наразі досягли близько 15 000 убитими і, можливо, 45 000 пораненими.

Американський чиновник на умовах анонімності заявив, що крім убитих лейтенантів і капітанів, було вбито також сотні полковників і "багато" російських генералів.

 "Ланцюжок командування все ще відчуває труднощі", - сказав чиновник.

Росія класифікує загибель військових як державну таємницю навіть у мирний час і не часто оновлювала свої офіційні дані про втрати під час війни. 25 березня повідомлялося про 1351 загиблого російського військового.

Український уряд в червні заявив, що щодня гине від 100 до 200 українських військових.

Сполучені Штати також вважають, що Україна знищила понад 100 "важливих" російських цілей в Україні, включаючи командні пункти, склади боєприпасів і об’єкти протиповітряної оборони, сказав американський чиновник.

Сполучені Штати надали 8 мільярдів доларів на безпекову допомогу з початку війни, включаючи 2,2 мільярда доларів за останній місяць.

Раніше цього тижня Пентагон заявив, що надасть Україні чотири додаткові ракетно залпового вогню HIMARS.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: