Грузинська опозиція створила у парламенті свою робочу групу щодо реформ для вступу до ЄС

Понеділок, 25 липня 2022, 14:44

Опозиційні партії у грузинському парламенті заснували окрему від правлячої партії робочу групу щодо виконання рекомендацій Єврокомісії, необхідних для євроінтеграції країни.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє "Новости-Грузия".

Робочу групу утворили "Єдиний національний рух", "Лело" і "Стратегія Агмашенебелі". Депутати планують підготувати проєкти змін ддо законодавства щодо судової системи, виборів та боротьби з корупцією.

У партіях заявили, що не вірять у щирість заяв "Грузинської мрії" про прагнення проводити євроінтеграційні реформи. Парламентський секретар від "Лело" Ланда Галдава заявив, що у цій групі буде відбуватися "реальний процес" і його не треба розглядати як альтернативу ініціативам від партії влади. 

У "Грузинській мрії" після створення групи заявили, що опозиція намагається дискредитувати процес, розпочатий правлячою партією, а скликання групи свідчить, що вони живуть "у паралельній реальності". "Незрозуміло, як три опозиційні партії, які не мають навіть третини голосів у парламенті, можуть якось почати процес, коли його вже ініціювала правляча партія", - заявив керівник комітету з міжнародних відносин Ніколоз Самхарадзе. 

"Мрія" раніше створила євроінтеграційну робочу групу при парламентському комітеті з процедурних питань та регламенту. Окрім власних депутатів, до неї приєдналися депутати від партій "Гірчі", "Громадяни" та "Європейські соціалісти", яких у "Мрії" вважають "конструктивною опозицією". Презентувати напрацьовані зміни до законодавства планують до 21 вересня, а схвалити - до 1 листопада. 

Один із 12 пунктів у рекомендації Єврокомісії для Грузії - знизити поляризацію в країні. Поки що "Грузинська мрія" та опозиція категорично відмовляються співпрацювати. 

Як повідомлялося, президентка Грузії заявила, що бачить "подвійну гру" у діях правлячої партії Грузії, оскільки з одного боку в уряді декларують прагнення вступу до ЄС, але реальними кроками ставлять це під сумнів. 

Читайте також: Держава-не-кандидат: як Грузія переживає відмову ЄС та що буде далі

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: