Фінляндія не буде обмежувати надання віз росіянам – чекає на рішення ЄС

Понеділок, 25 липня 2022, 17:19

Міністерка Фінляндії у справах Європи Тютті Туппурайнен заявила, що Гельсінкі не будуть самостійно ухвалювати рішення про обмеження надання віз громадянам Росії, хоча деякі країни ЄС уже ухвалили такий крок.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Ilta-Sanomat.

"Політика Фінляндії полягає в підтримці спільної політики санкцій ЄС. Це питання має бути узгоджене на рівні ЄС і між країнами Шенгенської зони", – сказала Туппурайнен у коментарі фінській газеті.

Вона додала, що Фінляндія не збиралася припиняти видачу туристичних віз росіянам, хоча кілька депутатів і дослідників критикували росіян, які відпочивають у Фінляндії та переїжджають через неї в інші частини Європи.

"ЄС уже заморозив частини угоди про спрощення візового режиму між ЄС та РФ після того, як Росія напала на Україну. Ми готові й до інших дій", – запевнила вона.

Як повідомляв Yle, після того як Фінляндія оголосила про скасування коронавірусних обмежень для в’їзду, там зафіксували сплеск візових заяв від громадян Росії, при цьому прогнозується, що кількість відмов буде низькою.

Раніше спеціальний представник міністерства закордонних справ з питань санкцій Олексій Макєєв сказав, що країни світу мають включити до візової анкети для громадян Росії питання про підтримку ними війни в Україні.

З початку повномасштабного вторгнення Росії в Україну низка держав встановили візові обмеження для росіян, а подекуди і білорусів, чий самопроголошений президент Аляксандр Лукашенко підтримує агресію Москви.

Нагадаємо, з 1 липня Україна встановила візовий режим для громадян Росії.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.