Франція почала розслідування щодо майна російських олігархів – ЗМІ

Понеділок, 25 липня 2022, 17:36

Фінансова прокуратура Франції на початку липня розпочала попереднє розслідування щодо походження статків наближених до Владіміра Путіна російських олігархів, розташованих на французькій території.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Le Parisien.

За даними видання, розслідування стосується можливих випадків організованого відмивання коштів, корупційних злочинів, розкрадання бюджетних коштів і грубого порушення податкового законодавства.

Займається розслідуванням центральний офіс протидії серйозним фінансовим злочинам. Він, як стверджують джерела Le Parisien, має встановити, за яких умов деякі олігархи з оточення Путіна змогли отримати значні активи у Франції.

Раніше повідомлялося, що Європейський Союз заморозив російські активи на суму 13,8 мільярда євро з моменту вторгнення Росії в Україну 24 лютого.

У Єврокомісії запропонували альтернативу конфіскації російських активів

Раніше президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що Європейський Союз розробляє законодавство, яке б дозволило конфіскувати підсанкційні російські активи та використовувати їх для повоєнної відбудови України.

Нагадаємо, у Канаді набули чинності поправки до закону про спеціальні економічні заходи, який передбачає можливість конфіскації активів, що потрапили під санкції через війну Росії, та їхнє використання на підтримку України.

Читайте більше: Канадський прецедент: як конфісковані російські активи будуть передані Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.