Виробники одягу розкритикували пораду прем’єра Іспанії не носити краватки, щоб економити на кондиціонерах

Неділя, 31 липня 2022, 13:11

Іспанська бізнес-асоціація виробників текстилю, аксесуарів і шкіри (ACOTEX) розкритикувала заклик прем’єр-міністра Педро Санчеса не носити краватки для заощадження електроенергії, назвавши його шкідливим для своєї галузі.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Europa Press.

Під час пресконференції у п’ятницю Санчес звернув увагу присутніх, що він вийшов до них без краватки, і заявив, що закликає інших урядовців, державних службовців і працівників приватного сектору зробити те саме.

Прем’єр Іспанії пояснив, що без краваток людям буде холодніше, а отже, вони рідше використовуватимуть кондиціонери для охолодження приміщень – що означає менше використання електроенергії.

Але ACOTEX назвала поради Санчеса "дурними" і такими, що шкодять їхній індустрії. Глава асоціації Едуардо Замакола назвав неприйнятним те, що уряд замість підтримки виробників одягу рекомендував громадянам не носити краватки для економії електроенергії.

ЄС із суботи збільшить імпорт електроенергії з України в 2,5 раза

В ACOTEX нагадали, що індустрія моди серйозно постраждала через пандемію COVID-19 і зростання цін на електроенергію, сировину та транспорт: за їхніми оцінками, падіння продажів за останні два роки становить 57%.

"Рекомендації глави уряду, які можуть призвести до закриття бізнесу та втрати робочих місць, не можуть бути прийнятними", – заявив Замакола.

На тлі екстремальної спеки уряди країн Європи вдаються до різних заходів для економії електроспоживання.

Так, низка німецьких міст вимикають прожектори на громадських пам’ятках, вимикають фонтани та встановлюють холодний душ у муніципальних басейнах і спортивних залах.

А магазини у Франції зобов’яжуть зачиняти двері під час використання кондиціонерів, в іншому разі доведеться сплатити штраф у 750 євро.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.