У німецьких містах з метою економії відключають підсвітку будівель і гарячу воду в спортзалах

П'ятниця, 29 липня 2022, 07:41

Низка німецьких міст вимикають прожектори на громадських пам’ятках, вимикають фонтани та встановлюють холодний душ у муніципальних басейнах і спортивних залах на тлі скорочення споживання енергії.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє The Guardian.

Ганновер на північному заході Німеччини в середу став першим великим містом, яке оголосило про заходи з енергозбереження, включаючи відключення гарячої води в душових і ванних кімнатах міських будівель і центрів дозвілля.

Муніципальні будівлі в столиці землі Нижня Саксонія опалюватимуться лише з 1 жовтня по 31 березня при кімнатній температурі не вище 20C, а використання мобільних кондиціонерів і обігрівачів буде заборонено. Дитячі садки, школи, будинки для людей похилого віку та лікарні звільняються від заходів економії.

У Берліні, столиці Німеччини, близько 200 історичних пам'яток і муніципальних будівель були оповиті темрявою в середу ввечері, оскільки місто вимкнуло прожектори для економії електроенергії. Пам’ятники, які раніше освітлювалися вночі, включають колону Перемоги в парку Тіргартен, Меморіальну церкву на Брайтшайдплац і Єврейський музей.

"Перед лицем війни проти України та енергетичних загроз з боку Росії життєво важливо, щоб ми поводилися з нашою енергією якомога обережніше", — сказала сенатор Берліна з питань навколишнього середовища Беттіна Яраш.

Німеччина використовує більшу частину свого імпортованого газу для опалення будинків і живлення своєї великої промисловості. Але в той час як план надзвичайних ситуацій у сфері енергетики, запроваджений у червні, дозволяє комунальним підприємствам перекладати високі ціни на газ на споживачів, більшість приватних домогосподарств у Німеччині сплачують рахунки за газ у вигляді встановлених авансових платежів і ще не відчули безпосередньо такого різкого підвищення, яке змінило б поведінку споживачів.

Місто Мюнхен, що на півдні Німеччини, цього тижня оголосило, що вимкне прожектори на своїй ратуші на площі Марієнплац, яка зазвичай освітлюється до 23:00, а в муніципальних установах буде лише холодна вода. На ніч також вимикають фонтани.

Нюрнберг закриває три з чотирьох своїх міських критих плавальних басейнів і залишить свої відкриті басейни відкритими до 25 вересня.

У квітні Берлін оголосив про вжиття заходів щодо підтримки температури своїх відкритих басейнів на два градуси нижче стандартної температури, що залежить від погоди, протягом усього літнього сезону.

Як повідомлялося, Федеральний уряд Німеччини з 1 жовтня вирішив ввести збір з домогосподарств за користування електроенергією на тлі ризику банкрутства компанії Uniper, важливого постачальника електроенергії в країні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.