У Литві освітянам довелось вибачатися за екзаменаційне завдання - лист про співпрацю школі з РФ

Понеділок, 4 липня 2022, 17:26

У Литві після екзамену з російської мови як іноземної для школярів-випускників здійнялася критика через одне із завдань - написати листа з пропозицією співпраці до російської школи.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє LRT.

Багатьох обурило таке завдання у той час, як Росія веде загарбницьку війну проти України і сотні компаній та організацій припиняють роботу в РФ, а серед школярів, яким роздали екзаменаційне завдання, могли бути і українці, які через війну опинилися у Литві. 

Нацагентство з освіти вибачилося, пояснивши, що матеріали затвердили ще до початку повномасштабної війни РФ проти України, а потім відповідальні особи не врахували зміну обставин і ніяк не змінили його. 

"Завдання потрібно було переглянути та змінити з огляду на міжнародний політичний контекст і позицію нашої країни. Вже йде внутрішнє розслідування, щоб не допустити схожих ситуацій у майбутньому", - прокоментували в агентстві.

Станом на травень у Міносвіти Литви повідомляли, що у литовських школах у випускних класах навчаються 130 українців, з них 75 планували складати державний іспит. 



Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.