Франція поки що не буде депортувати іноземних студентів, які виїхали з України через війну

Понеділок, 4 липня 2022, 17:54

Уряд Франції вирішив запровадити до вересня мораторій на вислання студентів-іноземців, які виїхали до цієї держави з України після початку там повномасштабних бойових дій.

Про це агенції AFP в понеділок повідомив представник французького уряду, передає "Європейська правда".

Як раніше повідомляв очільник міжміністерської кризової групи з питань прийняття українців Жозеф Зіме, на іноземних студентів тимчасово не буде поширюватися "зобов’язання залишити територію".

"Буде здійснене нове, поглиблене вивчення їхньої ситуації з наголосом на їхньому навчанні та ресурсах. Ми застосовуватимемо до них ті ж критерії, що й до студентів, які подаються на візу до Франції", – додав Зіме.

За оцінками французької влади, після оцінки ситуації у Франції можуть залишитися не більш як 200 іноземних студентів з України.

Станом на зараз у Франції перебувають близько 3500 іноземців (не всі з них є студентами), які виїхали з України після початку активної фази війни та користуються режимом тимчасового захисту ЄС.

Він передбачає, що іноземці повинні повернутися до своєї рідної країни, якщо це можливо зробити в безпечний спосіб.

Правозахисники критикували такий підхід, оскільки вважають його дискримінаційним щодо неукраїнців, які до 24 лютого проживали в Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.