Британія запровадила санкції проти доньки Дугіна та пропагандистського ресурсу Кремля

Понеділок, 4 липня 2022, 20:35

Велика Британія в понеділок запровадила санкції проти шести фізичних та однієї юридичної особи з Росії у зв’язку з російським повномасштабним вторгненням в Україну.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на повідомлення британського міністерства фінансів.

Зокрема, під санкції потрапив російський інформаційний сайт United World International, який було створено у 2020 році групою, наближеною до "кухаря Путіна" й організатора російської "фабрики тролів" Євгенія Пригожина.

Під санкції також потрапила головна редакторка цього ресурсу Дар’я Дугіна (Платонова) – донька російського геополітика Александра Дугіна, автора теорії про "неоєвразійство", яка виправдовує загарбницьку політику Росії щодо сусідніх країн.

Крім того, Дугін був лідером Євразійського союзу молоді, який активно вербував людей з військовим і бойовим досвідом для боротьби від імені самопроголошеної "ДНР" і заявив, що має приховану присутність в Україні.

Санкції також введені проти директора пропагандистського російського ресурсу NewsFront Євгенія Глотова, співзасновника та власника 50% акцій NewsFront Михаїла Сінєліна, підприємця Юрія Федіна, який фінансував NewsFront.

Ще під обмеження потрапили Аеліта Манакова, яка надавала фінансові послуги іншому пропагандистському російському сайту SouthFront, та Єлена Чугулева, яка збирала донати для SouthFront.

Санкції передбачають замороження фінансів та економічних ресурсів підсанкційних осіб, яких Велика Британія звинувачує у веденні дезінформаційної кампанії проти України.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.