Сайт президента Естонії намагаються "покласти" вже три тижні, днями була найпотужніша атака

Понеділок, 4 липня 2022, 21:06

Невідомі вже три тижні поспіль намагаються вивести з ладу сайт офісу президента Естонії DDoS-атаками, найпотужніша атака сталася у суботу 2 липня.

Про це президент Алар Каріс розповів в радіоінтерв’ю, фрагменти з якого наводить ERR, пише "Європейська правда".

Каріс зазначив, що, за словами кіберфахівців, остання атака була в десятки разів потужніша за попередні - на сайт за кілька годин здійснили близько 40 млн запитів. 

Акаунти провідних політиків Німеччини постійно намагаються зламати – ЗМІ

"Те, що ніякої шкоди завдати не вдалося, свідчить, що ми за останні роки чимало навчилися і вміємо захищатися від таких атак", - зазначив президент.

Керівник відділу кіберзахисту державного агентства з інформсистем Тину Таммер підтвердив, що президент точно описав ситуацію.

"Сайт президента справді намагалися "покласти" в останні три тижні. Так, у суботу 2 липня після 6 години вечора за кілька годин було понад 40 мільйонів запитів на з’єднання з сайтом. Хоча президент Естонії відома особа, такий інтерес явно не є нормальним явищем", - зазначив він. 

"Атаки не завдали шкоди, тому що у травні ми розгорнули додатковий захист для всіх найважливіших урядових ресурсів…Це дозволяє розрізняти запити реальних користувачів від зловмисних", - додав Таннер.

Він розповів, що в Естонії помітили зростання кількості кібератак після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну, особливо у другій половині квітня і на початку травня, але досі вони не завдали помітної шкоди. Хто стоїть за останньою атакою, встановити поки не вдалося.

Нагадаємо, минулого тижня російська хакерська група атакувала низку норвезьких ресурсів, анонсувавши це як помсту за відмову Норвегії пропускати вантаж для російського містечка на Шпіцбергені через свою територію. 

27 червня Killnet здійснили масову кібератаку на державні структури й компанії Литви через обмеження нею транзиту до Калінінградської області Росії.  

Ця сама група взяла на себе відповідальність за кібератаки на сайти італійських установ і сервісів у травні. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: