ВМС Британії заявили про вилучення контрабандних іранських ракет

П'ятниця, 8 липня 2022, 09:26

Королівський військово-морський флот Великої Британії заявив, що один із його військових кораблів вилучив іранську зброю, включаючи ракети класу "земля-повітря" та двигуни для крилатих ракет, у контрабандистів у міжнародних водах на південь від Ірану.

Про це пише Reuters, повідомляє "Європейська правда".

Вертоліт з фрегата HMS Montrose помітив швидкісні катери, що віддалялися від узбережжя Ірану 28 січня та 25 лютого, і в результаті операції були конфісковані десятки ящиків із сучасною зброєю.

"Вилучені ящики були повернуті до Великобританії для проведення технічного аналізу, який виявив, що відправлення містило кілька ракетних двигунів для виробленої Іраном крилатої ракети типу 351 та партії ракет "земля-повітря" типу 358", - йдеться у заяві.

У заяві не вказано, куди мали доставити ракети, але було зазначено, що крилата ракета типу 351 із радіусом дії 1000 км часто використовується єменським угрупованням хуситів для ударів по Саудівській Аравії та Об'єднаних Арабських Еміратах.

Міністерство закордонних справ Ірану відкинуло претензії Великобританії, звинувативши її в співучасті у війні проти Ємену через продаж зброї очолюваній Саудівською Аравією коаліції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.