Керівництво Ради закличе світ визнати РФ державою-терористом після трагедії в Оленівці

Понеділок, 1 серпня 2022, 16:34

Керівництво Верховної Ради готує звернення до міжнародної спільноти у зв'язку з російським терактом у виправній установі в Оленівці Донецької області, внаслідок якого загинули українські військовополонені.

Про це у коментарі "Інтерфакс-Україна" повідомив голова парламенту Руслан Стефанчук, пише "Європейська правда".

"Парламент обов'язково відреагує. Сьогодні-завтра буде опубліковано заяву від імені керівництва Верховної Ради України, в якій ми звернемося до всіх парламентів світу з тим, щоб не просто засудити, а прискорити всі питання, пов'язані з визнанням Російської Федерації країною-терористом, і допомогти Україні в розслідуванні цього злочину, щоб ці справи обов'язково дійшли до суду й винні у скоєнні цього теракту були покарані", - сказав спікер ВР.

Президентка Молдови засудила вбивство Росією українських військовополонених в Оленівці

За словами Стефанчука, це звернення, крім нього, підпишуть перший віцеспікер Олександр Корнієнко і заступниця голови ВР Олена Кондратюк.

Нагадаємо, високий представник ЄС із зовнішньої політики та політики безпеки Жозеп Боррель засудив убивство десятків військовополонених українців в окупованій Росією Оленівці Донецької області.

А посольство Росії у Великій Британії спричинило скандал своїм дописом у Twitter, де підтримало страту українських військовополонених усупереч нормам міжнародного права.

Читайте також: Браття по тероризму: як армія Росії копіює ІДІЛ, включно зі шляхом до поразки

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: