В Іспанії запрацювала найбільша в Європі сонячна електростанція

П'ятниця, 12 серпня 2022, 20:58

На тлі збільшення вартості електроенергії та зусиль зі зменшення залежності від викопного палива іспанська електрична компанія Iberdrola увімкнула свою найбільшу в Європі сонячну електростанцію.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Bloomberg.

Вартість енергоносіїв в Іспанії зараз майже втричі більша, ніж у середньому за п’ять останніх років. Оскільки Іспанія є однією з найбільш сонячних країн Європи, вона робить ставку на сонячні панелі як альтернативне джерело енергії.

Сонячна електростанція Iberdrola, розташована в автономному співтоваристів Естремадура на південному заході Іспанії, складається з близько 1,5 мільйона сонячних панелей і здатна забезпечити електрикою понад 334 тисячі будинків.

Очікується, що протягом наступного місяця електростанція наростить виробництво і вийде на повну потужність. А проте, Bloomberg зазначає, що лише вона навряд чи здатна знизити ціни на електроенергію.

До 2030 року Іспанія планує забезпечувати виробництво майже 75% усієї енергії в країні за рахунок альтернативних джерел енергії – зараз цей показник становить майже 47%.

Як повідомлялося, уряд Іспанії в межах заходів з економії електроенергії зобов'язав заклади, щоб улітку температура повітря в кондиціонерах не може опускатися нижче 27 градусів, а опалення взимку – не вище 19 градусів.

Крім того, вітрини магазинів повинні бути затемнені до 22:00.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: