Глава МЗС Латвії: працюємо, що запобігти перетину росіянами прямого кордону між ЄС і РФ

Понеділок, 15 серпня 2022, 21:00

Глава МЗС Латвії Едгар Ринкевич заявив про роботу з країнами регіону, щоб запобігти перетину росіянами з європейськими візами прямого кордону між ЄС і Росією.

Про це, як пише "Європейська правда", він написав у Twitter.

"Зараз разом з іншими країнами-однодумцями в регіоні ми працюємо над політичним і правовим рішенням, щоб запобігти перетину громадянами Росії з візами ЄС прямого кордону між Євросоюзом і Росією" - написав Ринкевич.

Уряд Естонії 11 серпня оголосив, що за тиждень не пускатиме росіян із виданими Естонією шенгенськими візами - з кількома винятками, а раніше країна припинила видавати громадянам туристичні візи.

Прем’єрка Естонії Кая Калалс також заявила, що у зв’язку з забороною авіаперевезень з Росії до Європи основний тягар в обслуговуванні росіян, які їдуть в ЄС несуть країни Естонія і Фінляндія.

"Єдина можливість для росіян потрапити до Європи – подорожувати через три країни: Фінляндію, Естонію та Латвію. Ми бачимо, що саме Фінляндія та Естонія зазнають найбільшого навантаження. Думаю, не зовсім справедливо, що всі інші країни Шенгенської зони видають росіянам візи, але справжній тягар несемо тільки ми втрьох" - зазначила Каллас.

Читайте також Європа без росіян: як переконати держави ЄС закрити кордон для громадян РФ

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.