У Франції суд арештував нерухомість колишнього "господаря Молдови" Плахотнюка

Четвер, 18 серпня 2022, 11:57

Суд міста Тонон-ле-Бен у Франції на запит молдовських прокурорів наклав арешт на нерухомість, що належить екслідерові Демократичної партії Володимиру Плахотнюку. 

Про це 18 серпня повідомила Прокуратура боротьби з організованою злочинністю та особливими справами, пише "Європейська правда" з посиланням на видання Newsmaker.

Йдеться про нерухомість у французькому місті Сьє, що належить Плахотнюку. За оцінками французької влади, вартість заарештованого майна - понад 4,2 млн євро.

"Арешт гарантує можливість застосування додаткового покарання у вигляді конфіскації майна в рамках кримінальної справи, яку розслідує прокурор у Молдові", - зазначили в прокуратурі.

Суддя з Франції, який виносив рішення, зазначив, що Плахотнюк створив "кримінальну мережу національного та міжнародного масштабу", яка працювала з 2009 по 2019 рік.

Суддя також зазначив, що Плахотнюк разом з іншим молдовським політиком Іланом Шором, якого називають "крадієм мільярда", зареєстрував в Англії кіпрські та панамські компанії, на які переказували гроші, вкрадені з молдовських банків.

Плахотнюк під тиском США втік з Молдови на тлі загострення політичної кризи у 2019 році. Він склав із себе повноваження голови Демократичної партії Молдови, яка до того часу була партією влади.

З 2020 року Плахотнюк перебуває під санкціями США. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.