Мельник хоче особисто вибачитись перед Шольцом за слова про "ображену ковбасу"

Вівторок, 2 серпня 2022, 17:18

Звільнений з посади посла України в Німеччині Андрій Мельник запросив особистої зустрічі з німецьким канцлером Олафом Шольцом, щоб перепросити за свої слова про "ображену ліверну ковбасу".

Як повідомляє "Європейська правда", про це Мельник розповів в інтерв’ю Bild.

Дипломат звернувся до канцелярії Шольца з проханням зустрітися з ним перед відбуттям з Німеччини. "Якщо канцлер прийме мене перед моїм від’їздом, я вибачусь перед ним", – додав Мельник.

Водночас він не впевнений, чи відбудеться його особиста зустріч з Шольцом: "Поглянемо, сподіваюсь на це".

Мельник визнав, що його слова на адресу канцлера Німеччини були образливі, але додав, що "моє головне бажання залишається і полягає в зміцненні відносин із Німеччиною, навіть якщо це не завжди мало такий вигляд".

Водночас дипломат виправдовує свою критику нерішучості німецького уряду, наприклад, у питанні поставок зброї:

"Іноді, принаймні в мене, було враження, що необхідно підвищити голос і, можливо, також критикувати. Без цього, я думаю, німецьке суспільство, включно з німецькою громадськістю, могло не повністю зрозуміти серйозність моменту".

На початку травня Мельник розкритикував відмову Шольца від візиту до Києва. "Вдавати ображену ліверну ковбасу звучить не дуже по-державницьки", - сказав посол.

Вже за місяць Шольц приїхав до Києва разом з лідерами Франції, Італії та Румунії. Він офіційно заявив про підтримку надання Україні статусу кандидата на вступ в ЄС, а також пообіцяв подальшу військову допомогу боротьбі з російським вторгненням.

Після цього Мельник сказав, що хоче перепросити у канцлера Олафа Шольца за свою заяву про "ліверну ковбасу".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.