Стефанчук анонсував перший парламентський саміт Кримської платформи

Вівторок, 23 серпня 2022, 20:07

Голова Верховної Ради Руслан Стефанчук у своєму виступі на Другому саміті Кримської платформи анонсував проведення її парламентського саміту у Хорватії наприкінці жовтня.

Про це повідомляє "Європейська правда".

"Сьогодні я маю велику честь і приємність анонсувати проведення першого парламентського саміту міжнародної Кримської платформи, що відбудеться наприкінці жовтня – орієнтовно, як було озвучено, до 24-25 жовтня – у Республіці Хорватія в місті Загребі", – сказав Стефанчук.

За його словами, за домовленістю з хорватською стороною Верховна Рада і сабор (парламент) Хорватії виступають співорганізаторами цього важливого заходу.

"Таким чином, ми розгортаємо парламентську діяльність міжнародного виміру Кримської платформи", – зазначив голова українського парламенту.

Нагадаємо, у Другому саміті Кримської платформи, який відбувається цьогоріч в онлайн форматі, беруть участь близько 60 представників держав і міжнародних організацій.

Кримська платформа - створений у 2021 році міжнародний формат, що ставить за мету домогтися деокупації Криму. Перший саміт відбувся минулого року теж 23 серпня в Києві. 

У ньому взяли участь представники 47 держав та міжнародних організацій, які схвалили спільне міждержавне рішення про те, як діяти для припинення анексії та повернення Криму.

"Європейська правда" детально розповідала про головні підсумки зустрічі на своєму Youtube-каналі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: