Британські дипломати переконують колег у Європі не скорочувати допомогу Україні – ЗМІ

Середа, 24 серпня 2022, 21:38

Дипломати Великої Британії здійснюють турне європейськими столицями, побоюючись, що в подальшому підтримка України на тлі повномасштабного вторгнення Росії знизиться через внутрішні проблеми.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на The Telegraph.

За даними джерел видання, Лондон побоюється, що з поглибленням економічних проблем підтримка Європою протистояння України може послабитися.

Уряди Європи все більше непокояться через витрати на зброю і гуманітарну допомогу українцям, тоді як їхні громадяни змушені давати раду високим цінам, передусім на енергоносії.

Деякі з них вважають, що переламний момент настане восени або на початку зими, внаслідок чого громадська думка буде проти підтримки України.

Джерело, поінформоване про переговори британських дипломатів із європейськими столицями, каже: їх проінструктували говорити про те, що ціна допуску перемоги Путіна в Україні буде вищою за вартість комунальних послуг.

Як пише The Telegraph, у деяких країнах ЄС нібито обмірковують можливість послабити санкції для полегшення тиску на єврозону напередодні зустрічі глав МЗС і міністерств оборони у Празі на початку наступного тижня.

Як повідомлялося, після пів року війни в Україні незначна більшість американців погоджуються з тим, що Сполучені Штати повинні продовжувати підтримувати Київ, доки Росія не виведе всі свої сили.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: