Трохи більше половини американців за продовження підтримки України, доки РФ не виведе війська

Середа, 24 серпня 2022, 14:52

Після пів року війни в Україні незначна більшість американців погоджуються з тим, що Сполучені Штати повинні продовжувати підтримувати Київ, доки Росія не виведе всі свої сили.

Про це свідчать результати опитування Reuters/Ipsos, повідомляє "Європейська правда".

Як зазначається, опитування свідчить про продовження підтримки політики президента Джо Байдена щодо допомоги Україні, незважаючи на економічні проблеми та внутрішньополітичні події, які перебрали на себе увагу американців в останні місяці.

З 1005 людей у Сполучених Штатах, які взяли участь в онлайн-опитуванні минулого тижня, 53% висловили підтримку Україні, "доки всі російські війська не будуть виведені з території, на яку претендує Україна".

Лише 18% сказали, що проти продовження підтримки.

Таку позицію поділяють прихильники обох найбільших партій, хоча виборці від Демократичної партії охочіше підтримують продовження допомоги: 66% демократів в порівнянні з 51% республіканців.

Невелика більшість, 51%, також підтримали надання зброї Україні у порівнянні з 22%, які були проти.

У попередніх опитуваннях більша кількість американців підтримувала постачання зброї Україні, але прямих порівнюваних опитувань не було.

Згідно з минулими опитуваннями, серед американців з усього політичного спектру було мало підтримки відправлення американських військ в Україну. Лише 26% заявили, що підтримують таке втручання, але 43% погодилися відправити військових США до сусідніх з Україною союзників по НАТО, які не воюють з Росією.

Як повідомлялося, Сполучені Штати готуються в середу, 24 серпня, коли Україна святкує День незалежності, оголосити про додатковий пакет військової допомоги в розмірі три мільярди доларів, спрямований на тренування й оснащення українських сил.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: