Данія і Німеччина запустять масштабний проєкт вітрової енергетики у Балтійському морі

Понеділок, 29 серпня 2022, 17:36

Данія збільшить заплановану морську вітрову потужність у Балтійському морі до 3 гігават і під’єднає її до німецької мережі, що стане кроком до відмови Європи від російського газу.

Про це пише Associated Press, повідомляє "Європейська правда".

Про угоду було оголошено в понеділок у Копенгагені. Після створення у 2030 році станція зможе постачати електроенергію до 4,5 мільйонів європейських будинків.

Підводний кабель довжиною 470 кілометрів пройде через данський острів Борнгольм у Балтійському морі до північної Німеччини, що дозволить надсилати електроенергію безпосередньо до німецької електромережі та далі до решти Європи.

Наразі Данія та Німеччина мають вітроенергетичні потужності 1,5 гігавата та 1 гігават відповідно.

Міністр економіки Німеччини Роберт Габек назвав це "флагманським проєктом" і додав, що "за допомогою таких проєктів між європейськими партнерами ми досягаємо двох ключових цілей одночасно: європейської енергетичної безпеки та кліматичної нейтральності".

Міністр енергетики Данії Ден Йоргенсен додав, що "міжнародне співробітництво як ніколи актуальне" для подальшого скорочення викидів парникових газів і для того, щоб зробити Європу незалежною від російського газу та нафти".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: