Глава МЗС Туреччини сподівається, що "зернова угода" наблизить завершення війни

Середа, 3 серпня 2022, 20:42

Анкара сподівається, що угода про розблокування експорту українського зерна через Чорне море наблизить домовленості щодо завершення війни в Україні.

Про це заявив міністр закордонних справ Туреччини Мевлют Чавушоглу, повідомляє "Європейська правда" з посиланням на турецьке державне агентство Anadolu.

Чавушоглу виступав на засіданні партнерства із секторального діалогу Туреччина-ASEAN (Асоціація держав Південно-Східної Азії) у середу в Пномпені.

Глава турецької дипломатії зазначив, що угода щодо "зернового коридору", досягнута за сприяння Туреччини та ООН, допоможе знизити ціни на продовольчу продукцію у світі.

"Зернова угода підвищила рівень довіри на світових ринках продовольства. Разом з тим, сподіваємося, що ця угода збільшить шанси на узгоджене врегулювання щодо України. Наша мета – поставити крапку на війні", - сказав Чавушоглу.

За його словами, Туреччина відчуває підтримку країн ASEAN з цього питання.

Нагадаємо, 3 серпня у Туреччині завершили інспекцію першого судна з українським зерном. Судно пройшло Босфор і попрямувало у Мармурове море.

2 серпня Міністерство оборони Туреччини підтвердило прибуття зерновоза RAZONI з українським збіжжям – першого судна, яке вирушило в межах "зернової угоди" між Україною, Туреччиною, ООН і Росією.

Читайте також: Стамбул як "Мінськ": що отримає Росія від Заходу у "зерновій угоді" та поза нею.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.