Ватикан виправдав Папу за слова про Дугіну: він захищає життя, а не займає політичні позиції

Вівторок, 30 серпня 2022, 15:34

Ватикан відреагував на критику Папи Римського Франциска за його слова про вбивство російської пропагандистки Дарії Дугіної.

Комюніке Святого Престолу цитує Vatican News, пише "Європейська правда".

У Ватикані заявили, що Папа Франциск виступає як пастир, який захищає кожне людське життя, а не як політик, і що це "правильна лінза", крізь яку варто дивитися на його численні виступи щодо війни в Україні.

Посол України у Ватикані запросив Папу Римського у Бучу

"У контексті війни в Україні святійший отець Франциск та його співробітники неодноразово виступали з цього приводу. Здебільшого виступи спрямовані на те, щоб запросити душпастирів і вірних до молитви, а всіх людей доброї волі - до солідарності та зусиль для відновлення миру", - заявили у Папи Франциска.

"Неодноразово, як і в останні дні, виникали публічні дискусії про політичне значення, якого слід надавати таким виступам. У зв'язку з цим ще раз наголошується, що слова святійшого отця з цього драматичного питання слід розглядати як голос, що лунає на захист людського життя та пов'язаних із ним цінностей, а не як політичну позицію", - додається у повідомленні.

У Ватикані підкреслили, що минулі виступи Папи Франциска чітко і недвозначно засуджують розпочату Росією війну проти України як "морально несправедливу, неприйнятну, варварську, безглузду, огидну і блюзнірську".

24 серпня, після завершення загальної аудієнції, Папа Римський вирішив помолитися за Україну, однак разом із тим заявив, що провина за війну лежить на всіх сторонах.

Також Папа заявив, що вбита донька російського "філософа"-україножера Александра Дугіна Дар'я, яка сама була пропагандистом війни проти України, є безневинною жертвою.

На цю заяву оперативно відреагувало українське посольство.

Читайте більше: Гість з іншого світу: чи доцільно запрошувати Папу Франциска в Україну.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: