У Грузії опозиційні депутати вимагають припинити "наклепницьку кампанію" проти ЄС і США

Четвер, 4 серпня 2022, 17:22

Представники парламентської опозиції Грузії поширили спільну заяву, в якій засудили наклепницьку та дезінформаційну кампанію "Грузинської мрії" проти Сполучених Штатів Америки та Євросоюзу.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє "Эхо Кавказа".

Представники опозиції звертаються до "Грузинської мрії" із закликом негайно припинити цю кампанію.

"Ми, представники парламентської опозиції Грузії, визнаючи величезну заслугу Сполучених Штатів Америки та Євросоюзу у збереженні державності Грузії з моменту відновлення незалежності 9 квітня 1991 року до сьогодні, їхню велику допомогу у розвитку нашої країни та прагненні нашого народу стати повноцінним представником західної цивілізації, дистанціюємося та засуджуємо наклепницьку та дезінформаційну кампанію влади "Грузинської мрії" проти основних стратегічних партнерів Грузії на шляху західної інтеграції – Сполучених Штатів Америки та Євросоюзу", - йдеться у заяві.

Депутати стверджують, що особливо яскраво це проявилося у наклепницьких нападках щодо послів США та Євросоюзу в Грузії - ніби вони намагалися втягнути Грузію у війну проти Росії, а оскільки їм не вдалося досягти цієї мети -  не сприяли наданню Грузії статусу країни-кандидата в члени ЄС.

"Подібні дії правлячої політичної сили служать меті запобігання інтеграції Грузії до Євросоюзу та НАТО. Такі дії правлячої сили суперечать національним, державним інтересам Грузії. Вони спрямовані на те, щоб віддалити Грузію від її західних союзників та партнерів і залишити її на самоті перед державою-окупантом, що входить лише в інтереси цієї країни-окупанта – Російської Федерації", - йдеться у заяві.

Опозиційні депутати висловили підтримку послу США в Грузії Келлі Дегнан та колишньому послу ЄС Карлу Харцелю.

"Ми цінуємо їхню роботу та зусилля, спрямовані на допомогу Грузії на шляху західної інтеграції", — зазначається у спільній заяві, підписаній 48 депутатами.

До числа підписантів не увійшли представники невеликих партій "Громадяни", "Гірчі" та "Європейські соціалісти".

Раніше лідер "Грузинської мрії" Іраклій Кобахідзе заявив, що посол Євросоюзу у Грузії Карл Харцель, який нещодавно завершив роботу на цій посаді, зіграв у відносинах між Грузією та ЄС "лише негативну роль".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.