Стала відома попередня причина ДТП з польським автобусом у Хорватії

Субота, 6 серпня 2022, 21:30

Одним із загиблих унаслідок масштабної аварії автобуса з польськими паломниками під Загребом у суботу став водій – це може вказувати, що ймовірною причиною ДТП стало те, що він заснув за кермом.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на TVP Info.

Точну причину аварії має встановити судово-медична експертиза. Водночас слідчі дії на місці вже завершені.

До Хорватії у зв'язку з ДТП за участі поляків прибули міністр охорони здоров’я Адам Недзельський, заступник міністра закордонних справ Марцин Пшидач, а також психологи та лікарі.

Недзельський повідомив, що постраждалих відправили до п’ятьох лікарень Хорватії. 19 пасажирів автобуса перебувають у важкому стані, стан решти оцінили як середній. Двох поранених готуються транспортувати до Польщі на лікування.

Речник головного коменданта поліції, інспектор Маріуш Цярка раніше заявив, що двоє водіїв автобуса в Хорватії, найімовірніше, дотримувалися правил безпеки.

Як повідомляє "Польське радіо" з посиланням на Цярку, пасажири, які постраждали в ДТП, розповіли представникам поліції, що водії не керували транспортним засобом довше, ніж дозволяють правила, заміна водіїв відбулася на чеському кордоні.

Як повідомлялося, близько 5:30 ранку суботи поблизу Загреба польський автобус із паломниками з’їхав з дороги і перекинувся у кювет. Усього в автобусі були 43 людини, з них 12 загинули.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.