Росія раптом знайшла шкідників у фруктах і овочах з Молдови

Вівторок, 9 серпня 2022, 16:52

Федеральна служба РФ з ветеринарного і фітосанітарного нагляду (Россільгоспнагляд) у вівторок оголосила про запровадження обмежень на ввезення до Росії сільгосппродукції з 31 району Молдови.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на NewsMaker.

Россільгоспнагляд стверджує, що причиною заборони, яка набуде чинності з 15 серпня, стали комахи-шкідники, яких виявили у партіях молдовських овочів та фруктів. Російське відомство наголошує, що ще в липні попередило Молдову про можливе введення обмежень через постачання зараженої рослинної продукції.

За інформацією Россільгоспнагляду, у молдавських овочах та фруктах знайшли східну плодожерку, східну фруктову муху та середземноморську плодову муху, а також буру моніліозну гниль та полинолисту амброзію.

Проте, як заявили в Россільгоспнагляді, постачання зараженої рослинної продукції з Молдови продовжилося. Тому відомство вирішило обмежити ввезення молдовських овочів та фруктів.

Зазначимо, що про заборону стало відомо після того, як Європейський Союз тимчасово скасував мита і квоти на імпорт семи видів фруктів та овочів з Молдови, щоб підтримати її економіку на тлі наслідків від війни РФ проти України.

Читайте також: У Молдові вважають, що "мінування" й "незалежність Придністров'я" можуть бути прелюдією до вторгнення РФ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.