Глава МЗС Данії: Путін - маленька людина, він програє війну в Україні

Четвер, 1 вересня 2022, 15:13

Міністр закордонних справ Данії Єппе Кофод заявив, що Росія та Владімір Путін не виграють війну в Україні, та запевнив у подальшій підтримці.

Про це він сказав на пресконференції в Києві, пише "Європейська правда".

"Сьогодні ми поїдемо в Бучу, де сталися воєнні злочини РФ. Просто неможливо уявити, що одна людина може наказати вчинити стільки жахливих злочинів. Данія продовжить розслідувати і фіксувати російські злочини і показувати світові, що тут робить Росія", - сказав Кофод.

"Путін і РФ цю війну не виграють, вони програють. Він – маленька людина і в прямому, і в фігуральному сенсі. І ці сподівання кривавої жалюгідної людини наштовхнулися на масовану і натхненну боротьбу українців", - додав міністр.

Кофод заявив, що цього тижня уряд Данії схвалив державний бюджет на 2023 рік, і фінансова підтримка Україні займає там провідне місце.

"Ми будемо підтримувати Україну стільки, скільки буде потрібно", - додав міністр.

Як відомо, Данія приєдналася до програми підготовки українських військових під егідою Великої Британії.

Про участь у підготовці українських військових оголосили також Фінляндія, Швеція, Канада, НорвегіяНідерланди та Нова Зеландія.

Нагадаємо, країни-члени ЄС погодились запустити роботу з визначення параметрів для створення навчальної місії Євросоюзу для українських військових.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: