У МЗС порівняли заяву Лаврова про Молдову із виправданням вторгнення в Україну

Четвер, 1 вересня 2022, 16:36

Заяви глави МЗС РФ Сергія Лаврова щодо можливого захисту прав російськомовних у Молдові аналогічні тим, якими Москва виправдовує своє вторгнення в Україну.

Про це йдеться у повідомленні речника МЗС України Олега Ніколенка в Twitter, пише "Європейська правда".

"Лавров каже, що Москва докладе всіх зусиль для захисту російськомовного населення в Молдові. Ми це бачили. Це був саме той фальшивий привід, який Росія використала для виправдання свого вторгнення в Україну. Ми висловлюємо нашу повну підтримку суверенітету та територіальної цілісності Молдови", - йдеться у повідомленні.

Лавров напередодні заявив про готовність Росії "робити все" для того, щоб гарантувати захист прав російськомовних у Молдові, та порадив країні "не гратися у нав’язані Заходом геополітичні ігри".

Він також заявив, що Москва буде вважати нападом на РФ будь-які дії, в яких побачить загрозу для своїх "миротворців" у Придністров’ї.

Президентка Молдови Мая Санду днями закликала громадян не піддаватися на наративи, що лунають з Придністров’я та РФ, та наголосила, що прагнення Молдови зміцнити армію ніяк не означає відмову від нейтралітету чи її агресивних намірів.

Нагадаємо, наприкінці весни-початку літа у Придністров'ї сталася серія терактів без жертв, у тому числі й проти "миротворців" РФ. У Тирасполі заявили, що дрон, який нібито скинув гранати на території об'єкта російського контингенту, швидше за все, прилетів з території України. 

Про ці події у Придністров'ї дивіться відеопояснення "Європейської правди" або читайте у текстовій версії: Придністровська спецоперація. Що стоїть за терактами у Молдові та як має діяти Україна.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: