ЄС заповнив газові сховища на 84% напередодні зими

Середа, 14 вересня 2022, 11:16

Глава Єврокомісії Урсула Фон дер Ляєн повідомила, що газосховища ЄС заповнені на 84% напередодні зими.

Про це вона оголосила у своєму щорічному зверненні "Про становище Союзу" в Європарламенті, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

"Залежність від російського викопного палива коштує набагато дорожче. Ми повинні позбутися цієї залежності по всій Європі. Тому ми домовилися про спільне зберігання. Нині ми на позначці 84% (заповнення газосховищ. - Ред.), ми перевиконуємо нашу мету", - сказала вона.

Але, на жаль, цього буде замало, додала вона.

"Росія продовжує активно маніпулювати нашим енергетичним ринком. Вони вважають за краще спалювати газ, а не доставляти його. Цей ринок більше не працює.

Крім того, кліматична криза дуже позначається на наших рахунках. Хвилі спеки збільшили попит на електроенергію. Посухи зупинили гідро- та атомні електростанції. Ось чому ми пропонуємо державам-членам заходи щодо зменшення загального споживання електроенергії", - зазначила глава Єврокомісії.

Нагадаємо, Німеччина оголосила про пакет заходів на суму 65 млрд євро, щоб зменшити загрозу зростання цін на енергоносії, оскільки Європа бореться із дефіцитом постачань після вторгнення Росії до України. 

Італія планує скоротити споживання газу на 7% протягом зими.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.