Болгарія продовжила програму розміщення українських біженців у готелях

Середа, 14 вересня 2022, 13:22

Уряд Болгарії продовжив програму розміщення українських біженців у готелях до кінця жовтня.

Про це заявив міністр туризму Ілин Димитров в інтерв'ю телеканалу БНТ, пише "Європейська правда".

"Програму з розміщення українських біженців у готелях буде продовжено до 31 жовтня у чинній вартості, це буде фінал програми, тому можна буде організувати нову програму", - сказав Димитров.

Він висловив сподівання, що це буде останнє розширення програми та що з'явиться нова програма з інтеграції біженців у соціальну систему.

"Це європейські гроші, ми регулярно щотижня виплачуємо кошти за цією програмою, механізм оплати дуже складний, до виплати суми 32 кроки, що займає щонайменше 15 днів", - додав міністр.

У червні у Болгарії виник скандал через раптове рішення болгарського уряду згорнути програму розміщення українських біженців у готелях на березі Чорного моря.

Це спричинило викликало заклики до відставки віцепрем'єрки Калини Константинової. Зрештою уряд відмовився від скасування програми.

З початку війни в Україну до Болгарії прибуло понад 300 000 людей. Уряд заявив, що 110 000 осіб отримали тимчасовий захист та притулок. Проте, громадянські активісти кажуть, що значна частина українців у Болгарії отримала підтримку від громадян та громадських організацій, а не від держави.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.