У Лондоні знову відкрили чергу на прощання з королевою, час очікування може сягати 24 годин

П'ятниця, 16 вересня 2022, 20:12

У центрі Лондона знову дозволили приєднуватися до черги на прощання з королевою Британії Єлизаветою ІІ до Вестмінстерської зали - після паузи тривалістю близько 6 годин через надто велику кількість людей.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє BBC.

Приєднання до черги закрили близько опівдня і відкрили біля 19 години за Києвом. Охочих доєднатися попереджають, що чекати своєї черги можливо доведеться більш ніж 24 години.  

Якщо кількість людей у черзі знову почне ставати надмірною, приєднання можуть призупинити ще раз. 

Тим часом у Нацслужбі здоров’я повідомили, що за увесь час допомоги медиків потребували вже 435 осіб серед тисяч людей, які стояли у черзі. Найчастіше причиною ставало те, що люди непритомніли від втоми, дехто при цьому отримав травми голови. Близько 40 знадобилася госпіталізація.

У зв’язку з цим людям нагадали про необхідність не забувати з собою індивідуальні ліки і теплий одяг та не забувати вчасно їсти і пити. Поруч з чергою чергують медики "швидкої" та волонтери.

Нагадаємо, 14 вересня труна з тілом королеви Великої Британії Єлизавети II прибула до Вестмінстерського палацу і чотири дні усі охочі мають змогу попрощатися з покійною монархинею. Прощання триває цілодобово. 

Похорон Єлизавети II відбудеться 19 вересня. На церемонії очікують близько 2000 осіб.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.