Cтали відомі нові деталі похорону Єлизавети ІІ

Четвер, 15 вересня 2022, 16:17

У Букінгемському палаці розкрили нові деталі похорону королеви Британії Єлизавети ІІ, що відбудеться 19 вересня.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє BBC.

На похороні очікується близько 2000 гостей, детальний список яких не розкривається. Точно відомо, що будуть присутні президент США Джо Байден та президент Франції Еммануель Макрон. 

Труну королеви з Вестмінстерської зали до Вестмінстерського абатства повезуть на старовинній гарматній колісниці Королівського флоту, що так само використовувалася з 1901 року на похоронах попередніх монархів та експрем’єра Вінстона Черчилля. Супроводжувати труну будуть усі старші члени королівської родини. 

Після служби - що розпочнеться об 11 ранку і завершиться близько опівдня за британським часом - відбудеться загальнонаціональна "хвилина тиші", що триватиме 2 хвилини.

Після цього відбудеться менша поминальна служба у каплиці Св. Георгія поруч з Віндзорським замком, там будуть присутні близько 800 гостей.

Пізніше відбудеться приватна поминальна служба для членів королівської родини, після чого труну Єлизавети ІІ розмістять поруч з труною чоловіка у поховальному склепі британських монархів у Віндзорському замку. Ця церемонія відбудеться близько 19-30 (21-30 за Києвом). 

Тим часом тисячі британців продовжують шикуватися у чергу, щоб підійти попрошатися з королевою у Вестмінстерській залі, де зараз перебуває труна. Станом на 13 годину довжина черги сягала понад 6 кілометрів. 

Як повідомлялося, Велика Британія зіткнулася з дипломатичною реакцією на організацію VIP-поїздок на похорон королеви Єлизавети - декілька лідерів невдоволені вимогою Британії їхати у Вестмінстерське абатство на автобусах, наданих урядом, а не автомобілях.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: