На Кіпрі українку, яка нібито погрожувала росіянам ножем, випустили під заставу

Вівторок, 20 вересня 2022, 15:40

55-річна українка, яку звинувачують у розмахуванні ножем під час демонстрації росіян, постала перед окружним судом Ларнаки в понеділок.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Cyprus Mail.

Наступного разу жінка постане перед судом 5 жовтня після того, як її звільнили під заставу в 2000 євро.

Окрім звинувачень у носінні зброї для залякування та перебуванні у стані алкогольного сп’яніння у публічному місці, їй також висувають звинувачення в хуліганстві, порушенні громадського порядку та носінні ножа за межами дому – п’ять із семи звинувачень мають додаткову вагу через ймовірний расизм.

У центрі судової справи – інцидент, який стався ввечері 22 серпня, коли вона підійшла до групи з близько 20 осіб, які святкували день прапора Росії.

На відео, поширених у соціальних мережах, видно, як засмучена жінка тримає в руках ніж і, хитаючись, йде до невеликої групи людей, які там зібралися.

Протестувальники, які співчувають підсудній, зібралися біля суду в понеділок і закликали владу не зосереджуватися на ймовірних намірах терору. Вони тримали плакати "Ні війні".

Ті, хто виступає за пом'якшення вироку підсудній, кажуть, що у неї є пом'якшувальні обставини, наприклад, проблеми зі здоров'ям після загибелі брата.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.