У Грузії озброєний злочинець утримує заручників понад 6 годин, відмовився відпускати жінок

Вівторок, 20 вересня 2022, 16:59

В Кутаїсі, де озброєний злочинець напав на банк та захопив заручників, правоохоронці вже понад 6 годин намагаються звільнити людей, проте досі безуспішно.

Про це повідомило видання "Новости-Грузии", пише "Європейська правда.

12 заручників, серед них двоє співробітників банку, в одній із філій "Банку Грузії" утримує чоловік середніх років у формі камуфляжу. Телекомпанія "Мтаварі" повідомила, що особу грабіжника встановлено – це мешканець Імеретії, громадянин Грузії, але до цього мешкав у Польщі. 

Вважається, що після великого програшу у казино у чоловіка з'явилися борги з банківських кредитів.

З грабіжником веде переговори начальник крайової поліції Темур Каландадзе. На місце злочину прибули два вертольоти, на одному з них до Кутаїсі прилетів глава МВС Грузії Вахтанг Гомелаурі.

Одна із жінок-заручниць відчула себе погано – інші заручники повідомили у прямому ефірі в соцмережах, що у жінки слабке серце. Ліки для жінки передали до будівлі через вікно, після чого грабіжник зажадав його закрити. 

У Грузії озброєний чоловік взяв заручників у банку: вимагає $2 млн, вертоліт і прапор Росії

Грабіжник стає агресивним, коли поліцейські наближаються до будівлі банку. "Яких ще жінок вам випустити, можливо, і мені вийти, пританцьовуючи? Забирайтеся звідси, а то стрілятиму", - сказав він поліцейським у розмові по телефону.

Декілька жінок-заручниць у зверненнях до уряду з банку вимагають, щоб грабіжнику якнайшвидше виплатили гроші та звільнили їх. 

"Гроші вже в дорозі, потерпіть трохи", - відповів їм по рації один із поліцейських біля банку.

У кадрах з місця подій також видно, що в одного з чоловіків-заручників зав'язані руки і грабіжник не дає можливість вільно пересуватися.

Як повідомлялося, грабіжник вимагає, щоб йому привезли 2 мільйони доларів, мікроавтобус типу "Спринтер", вертоліт, "вудку" (можливо, це рація) та російський прапор.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.