У столиці Словаччини партія експрем’єра влаштувала протест проти чинної влади

фото
Вівторок, 20 вересня 2022, 21:31

У Братиславі у вівторок відбувся протест під гаслом "Уряд не турбується про народ", організований партією Smer-SD колишнього прем’єр-міністра Роберта Фіцо.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Pravda.

Раніше Фіцо закликав організувати "великий антиурядовий марш у Братиславі, де люди говоритимуть про те, як уряд не турбується про них".

У зверненні до "всієї словацької опозиції" лідер Smer-SD також наголосив, що країна перебуває у "вкрай глибокій конституційній, соціальній та економічній кризі".

 
Фото: Pravda

Учасники протесту, як і партія Фіцо, вимагали відставки чинного прем’єр-міністра Едуарда Геґера у зв’язку з незадовільною економічною політикою.

За оцінками організаторів, на мітинг біля президентського палацу в Братиславі прийшли близько трьох тисяч людей.

 
Фото: Pravda

На час акції мерія Братислави посилила присутність поліції, а також попередила містян про ускладнення дорожнього руху. Про сутички або затримання не повідомлялося.

 
Фото: Pravda

Нагадаємо, на початку вересня чотири міністри уряду Словаччини від партії "Свобода і солідарність" подали у відставку через незгоду з дією коаліції, внаслідок чого кабінет прем’єра Едуарда Гегера втратив парламентську більшість.

Втім, відставка міністрів не призвела до відставки уряду, що дозволило сформувати уряд меншості. Лідер "Свободи і справедливості" Ріхард Сулік заявив, що буде підтримувати уряд Гегера і в разі потреби страхуватиме голосами в парламенті.

Наступні парламентські вибори в країні заплановані на лютий 2024 року.

Читайте також: Проукраїнський уряд втрачає більшість: куди веде Словаччину політична криза.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.