Трюдо: ядерні погрози Путіна - це небезпечна ескалація

Четвер, 22 вересня 2022, 07:19

Прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо відреагував на останню промову президента РФ Владіміра Путіна, у якій він оголосив мобілізацію та пригрозив застосуванням ядерної зброї.

Про це повідомляє "Європейська правда".

"Військова мобілізація Путіна і ядерні погрози - це безвідповідальна й небезпечна ескалація у цій протиправній війні. Канада рішуче засуджує ці кроки й продовжує разом з партнерами підтримувати Україну на тлі цієї неспровокованої безпідставної агресії", - заявив Джастін Трюдо у своєму Facebook.

У виступі на Генасамблеї ООН, повідомляє Reuters, лідер Канади засудив також наміри Кремля анексувати окуповані території України через псевдореферендуми і наголосив, що всі ці кроки є сигналом невдач Росії. 

За його словами, рішення Путіна про мобілізацію є "кроком до визнання того, у чому він не хотів зізнаватися росіянам - що не все йде за планом".

Раніше на заяву Путіна відреагували низка інших західних лідерів і глав дипломатії, багато з них відзначили, що такі рішення є ознакою слабкості. 

ЄС почав підготовку нових санкцій проти Росії, у зв’язку із заявами Путіна глави МЗС країн-членів вирішили провести термінову зустріч. 

Як відомо, вранці 21 вересня президент РФ Владімір Путін оголосив у Росії часткову мобілізацію та заявив, що "не блефує" погрозами застосування ядерної зброї, при цьому стверджуючи, ніби ядерні погрози почалися з боку країн Заходу, а не Кремля. 

Пізніше глава МЗС Сєргєй Лавров сказав, що Сполучені Штати своєю підтримкою України все більше ризикують стати прямою стороною повномасштабної війни.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: