У польському Білостоку з’явилися кільцеве перехрестя Вільної України та вулиця Вільної Білорусі

Понеділок, 26 вересня 2022, 23:34

Міська рада Білостока, столиці Підляського воєводства на сході Польщі, в понеділок ухвалила рішення перейменувати одне з кільцевих перехресть на Вільної України, а частина однієї з вулиць називатиметься Вільної Білорусі.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Radio Białystok.

"Кільцеве перехрестя Вільної України – це жест солідарності між людьми Білостоку й українською нацією. Це також оспівування нації, яка бореться з великою цілеспрямованістю заради виживання власної незалежної держави", – прокоментував білостоцький депутат Адам Мусіюк.

Що стосується вулиці Вільної Білорусі, то на ній розташоване білоруське консульство. Колишній білоруський посол у Польщі, а нині один із лідерів опозиції Павел Латушка подякував Білостоку за такий символічний жест.

У випадку кільцевого перехрестя Вільної України зміни реєстрації та вказівників не передбачається. Що ж стосується вулиці Вільної Білорусі, то змінити адресу реєстрації доведеться понад 70 людям і восьми компаніям – у мерії пообіцяли, що це буде безкоштовно.

Білосток – не перше польське місто, де перейменували один із міських об'єктів на честь України. Приміром, у липні в Кракові відбулося урочисте перейменування території у Старому місті між вулицею Кроводерською і сквером Біборського на сквер "Вільної України".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: