Глава МВС Грузії не бачить причин для закриття кордону з РФ

Вівторок, 27 вересня 2022, 13:19

Глава МВС Грузії Вахтанг Гомелаурі заявив, що не бачить причин для закриття пункту пропуску "Казбегі - Верхній Ларс" на кордоні з Росією.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє "Грузия-Online".

"Російські громадяни завжди приїжджали до Грузії. Вони приїжджатимуть і зараз. Чому потрібно обмежувати їхній в'їзд просто зараз? Вони приїжджали і в більших масштабах, і пан Саакашвілі 2011 року зустрічав їх і роздавав по пляшці вина, запрошуючи в країну", - заявив Гомелаурі.

Міністр внутрішніх справ водночас визнав, що пункт пропуску на грузинсько-російському кордоні працює на межі через великий наплив людей, охочих виїхати з РФ.

За його словами, до "Верхнього Ларсу" направлено додаткові сили поліції на випадок, якщо "знадобиться когось вивести, затримати або видворити".

У Росії з 21 вересня оголошено часткову мобілізацію - влада заявила, що збирається відправити 300 тисяч осіб воювати в Україну. Відтоді десятки тисяч росіян почали залишати країну.

На ранок вівторка на "Верхньому Ларсі" виїзду з РФ очікують до 6 тисяч легкових машин - це рекордна для останніх років кількість. Сотні людей йдуть через кордон пішки.

Грузинська митниця перейшла на надзвичайний режим роботи. За інформацією Гомелаурі, кількість тих, хто в'їжджає в Грузію з Росії останніми днями, збільшилася майже вдвічі - з 5-6 до 10 тисяч осіб за добу.

Повідомлялося, що російські військові найближчим часом розгорнуть мобілізаційний пункт на ділянці російсько-грузинського кордону в Північній Осетії, повістки вручатимуть прямо на КПП "Верхній Ларс".

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.