Зеленський обговорив з генсеком ООН ситуацію на ЗАЕС, "зернову угоду" і "референдуми"

Середа, 28 вересня 2022, 21:50

Президент Володимир Зеленський у середу провів телефонну розмову з генеральним секретарем ООН Антоніу Гутеррешем, яка стосувалася ескалації російсько-української війни.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на пресреліз Офісу президента.

Зеленський подякував Гутеррешу за його позицію щодо псевдореферендумів, проведених на окупованих територіях України, як грубого порушення основоположних цілей і принципів Статуту ООН.

Сторони також обговорили реалізацію "зернової угоди" та "висловили спільне переконання у необхідності продовження та розширення цієї ініціативи під егідою ООН".

Окрім того, глава держави й генсек ООН розглянули питання ядерної безпеки в контексті ситуації на Запорізькій АЕС та обговорили черговий візит до України генерального директора МАГАТЕ Рафаеля Гроссі.

Нагадаємо, в середу Зеленський вже провів телефонні розмови з лідерами Канади, Туреччини, Британії та Німеччини у зв'язку зі псевдореферендумами на тимчасово окупованих територіях України.

Напередодні під час виступу на Радбезі ООН президент наголосив, що в разі, якщо Росія спробує на підставі так званих "референдумів" на тимчасово окупованих територіях України приєднати їх до себе, це означає закриття будь-яких переговорів із Москвою.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: