Королева Данії позбавила чотирьох онуків королівських титулів

Четвер, 29 вересня 2022, 09:56

Королева Данії Маргрете, єдина правляча королева Європи і найдовше правлячий монарх континенту, позбавила чотирьох з восьми своїх онуків титулів.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє The Guardian.

Офіційною причиною такого кроку стало бажання дозволити чотирьом дітям її молодшого сина, принца Йоахіма, жити більш нормальним життям, і слідувати аналогічним крокам інших королівських сімей в Європі.

"З 1 січня 2023 року нащадки Його Королівської Високості принца Йоахіма зможуть використовувати тільки свої титули графа і графині Монпеза, їхні попередні титули принца і принцеси Данської припиняють своє існування", - йдеться в заяві королівського палацу.

53-річний принц Йоахім має чотирьох дітей від двох шлюбів: Ніколай, Фелікс, Генрик та Афіна, віком від 23 до 10 років відповідно.

"Своїм рішенням Її Величність Королева хоче створити основу для чотирьох онуків, щоб вони в набагато більшій мірі могли формувати своє власне існування, не будучи обмеженими особливими міркуваннями і зобов'язаннями, які має на увазі формальна приналежність до Королівського дому як інституту", - йдеться в повідомленні палацу.

"Рішення королеви відповідає аналогічним змінам, які інші королівські доми здійснили в останні роки різними способами", - додається в заяві.

Мати двох старших синів принца Йоахіма заявила данським ЗМІ, що вона "шокована" цим рішенням.

"Це сталося як грім серед ясного неба. Діти відчувають себе виключеними. Вони не можуть зрозуміти, чому у них забирають їхню ідентичність", - сказала графиня Александра.

Чотири інших онуки королеви, діти 54-річного кронпринца Фредеріка, збережуть свої титули, але по досягненні повноліття тільки майбутній король, принц Крістіан, отримає уділ, рішення про що було прийнято в 2016 році.

Як повідомлялося, у 82-річної королеви Данії виявили коронавірус після відвідування похорону британської королеви Єлизавети ІІ.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: