У 82-річної королеви Данії виявили коронавірус після відвідування похорону Єлизавети ІІ

Середа, 21 вересня 2022, 17:14

Королева Данії, 82-річна Маргрете II, у вівторок здала позитивний тест на коронавірус після того, як побувала на церемонії прощання з британською монархинею Єлизаветою II.

Про це передає "Європейська правда" з посиланням на повідомлення королівського палацу Данії.

Зазначається, що Марґрете II здала позитивний тест на COVID-19 у вівторок увечері, тож вона перебуватиме на самоізоляції в резиденції – Фреденсборзькому замку.

Протягом цього тижня в королівських заходах Марґрете II участі не братиме, натомість її замінить наступник – кронпринц Фредерик і його дружина, кронпринцеса Марія.

Востаннє коронавірус у данської королеви виявляли ще в лютому цього року, коли вона отримала три дози вакцини проти COVID-19.

Нагадаємо, 82-річна Марґрете II стала монархом, який найдовше править у Європі, після смерті британської королеви Єлизавети ІІ.

У січні в Данії відсвяткували п’ятдесяту річницю з дня вступу на трон Марґрете II. Урочистості відбулися у скороченому форматі у зв'язку з епідемією коронавірусу.

Маргрете була коронована у віці 31 року 14 січня 1972 року. На момент її вступу на престол лише 45% данців підтримували королівську сім'ю, не погоджуючись із місцем, яке вона займала в сучасній демократії. Сьогодні вона має підтримку понад 80% населення.

Її син, 54-річний спадкоємець принц Фредерік, має стати її наступником.

Другим за тривалістю перебування на посаді монархом є король Швеції Карл XVI Густав, який перебуває на престолі 49 років.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.