Макрон і Шольц проводять онлайн-зустріч через енергетичну кризу

Понеділок, 5 вересня 2022, 16:23

Президент Франції Еммануель Макрон та федеральний канцлер Німеччини Олаф Шольц у понеділок проведуть зустріч у зв’язку з поточною ситуацією з постачанням енергоносіїв та цінами на них.

Про це повідомляє AFP з посиланням на заяву Єлисейського палацу, пише "Європейська правда".

Зазначається, що зустріч відбудеться в онлайн-форматі у понеділок 5 вересня, та мала розпочатися на момент публікації цієї новини. Лідери говоритимуть про енергетичну ситуацію у Європі і те, що робиться та може бути зроблене на національному та загальноєвропейському рівні для забезпечення постачання енергоресурсів і взаємної підтримки, а також - як реагувати на надвисокі ціни. "Обговорюватимуться додаткові заходи, які можливо вжити для захисту домогосподарств та бізнесу", - зазначили у комюніке.

Після зустрічі, що триватиме орієнтовно годину, Макрон планує пресконференцію. 

9 вересня, як відомо, планується позачергова зустріч міністрів енергетики країн ЄС, на якій обговорять пропозиції Єврокомісії щодо реагування на енергетичну кризу. 

Нагадаємо, у п'ятницю 2 вересня "Газпром" оголосив про закриття на невизначений термін газопроводу "Північний потік" до Німеччини, нібито з технічних причин. У Єврокомісії оголошення "Газпрому" назвали "ще одним підтвердженням його ненадійності як постачальника" і "доказом цинізму Росії".

5 вересня речник Кремля Дмитрій Пєсков прямо сказав, що проблеми з постачанням газу по "Північному потоку" зберігатимуться доти, доки не буде знято західні санкції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: