Боснія і Герцеговина приєдналась до Механізму цивільного захисту ЄС

Вівторок, 6 вересня 2022, 13:18

Боснія і Герцеговина стала повноправним членом Механізму цивільного захисту ЄС - європейської структури солідарності, яка допомагає країнам, що постраждали від стихійного лиха. 

Про це повідомила пресслужба Європейської комісії у вівторок, пише "Європейська правда".

Боснія і Герцеговина вже отримувала користь від Механізму цивільного захисту ЄС як країна-отримувач, але тепер, ставши повноправним членом, вона також зможе активно спрямовувати допомогу через механізм туди, де вона необхідна.

"Повноправна участь у Механізмі цивільного захисту ЄС є визнанням значного прогресу, досягнутого Боснією та Герцеговиною за ці роки у побудові сталої системи цивільного захисту. Я впевнений, що незабаром інші країни, що потребують, отримають користь від цього приєднання", - заявив Янез Ленарчич, єврокомісар із кризового регулювання.

Механізм цивільного захисту ЄС спрямований на зміцнення співпраці між 27 країнами ЄС та сімома державами-учасницями (Ісландією, Норвегією, Сербією, Північною Македонією, Чорногорією, Туреччиною та зовсім недавно Боснією та Герцеговиною) у сфері цивільного захисту для покращення запобігання, готовності та реагування до стихійних лих.

5 вересня Польща, Естонія, Латвія та Литва підписали спільну заяву про підтримку зусиль України щодо приєднання до Механізму цивільного захисту Європейського Союзу.

Нагадаємо, прем'єр Денис Шмигаль заявив, що Україна розраховує за кілька місяців перейти до переговорів щодо вступу в ЄС, що є наступним етапом у процесі приєднання до блоку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: