Єврокомісія у 2023 році відзвітує про виконання Україною завдань для вступу до ЄС

Середа, 12 жовтня 2022, 15:38

Європейська комісія наступного року підготує звіт про виконання Україною завдань, визначених в рамках затвердженої заявки про вступ до ЄС.

Про це у середу заявив єврокомісар з питань розширення та політики сусідства ЄС Олівер Варгеї, представляючи звіт Єврокомісії, повідомляє кореспондент "Європейської правди".

Комісія звітуватиме про виконання кроків/пріоритетів, визначених у висновках щодо відповідних заявок на членство, в рамках чергового пакету розширення, до якого Україна, Молдова та Грузія будуть включені з 2023 року.

Крім того, до кінця 2022 року Єврокомісія представить свої оцінки щодо спроможності трьох країн взяти на себе зобов'язання, пов'язані з членством в ЄС.

Російська агресія вкотре продемонструвала, що перспектива членства в Європейському Союзі є міцним якорем не лише для процвітання, а й для миру та безпеки, наголошує Єврокомісія.

Як відомо, 23 червня Європейська рада схвалила рекомендації Єврокомісії надати Україні та Молдові статус кандидатів на вступ до ЄС за умови здійснення кроків у низці сфер, а Грузії - після вирішення низки пріоритетних завдань.

Нагадаємо, Єврокомісії пояснила, якими будуть переговори про вступ України до ЄС, і зазначила, що так звані переговори про вступ до ЄС де-факто є не перемовинами, а процесом адаптації країни-кандидата до європейських правил.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.